ПЪТУВАЙТЕ СЪС СВОИТЕ ДОМАШНИ ЛЮБИМЦИ

Вече не е необходимо да оставяте у дома или при приятели Вашето куче или котка.
Нашите услуги за транспортиране на домашни любимци осигуряват безопасен и комфортен транспорт за вашия четириног приятел. Нашите шофьори са професионални и имат опит в работата с животни, за да гарантират, че домашният Ви любимец се чувства спокойно и удобно през цялото пътуване.
Ако е необходимо, можем да предоставим специални клетки или чанти за домашни любимци, за да им осигурим максимална безопасност и комфорт.
Ето и няколко съвета от нас:
При пътуване с домашен любимец има някои важни фактори, които трябва да имате предвид. Ето няколко важни точки, които трябва да знаете:
Правила и изисквания: Преди да пътувате, проверете правилата и изискванията за пътуване с домашни любимци във вашата дестинация. Различните страни и авиокомпании имат различни правила относно транспортирането на животни.

Ветеринарни изисквания: Обърнете се към вашия ветеринарен лекар, за да се уверите, че вашето животно е здраво и пътуването е безопасно за него. В някои случаи може да са необходими специфични ветеринарни изследвания или ваксини.

Хранене и хидратация: Осигурете достатъчно храна и вода за вашето животно по време на пътуването. Избягвайте хранене непосредствено преди пътуването, за да намалите риска от разстройство на стомаха.

Препоръчително е да му носите любимата играчка, одеяло или възглавница, за да има нещо познато, което да го утешава, когато е стресирано.
Ето някои изисквания, които трябва да спазите, ако пътувате в или извън Европа:

С няколко изключения, вашият домашен любимец може да пътува с вас до друга държава от ЕС или от държава извън Съюза до държава в Съюза, ако има:

  • поставен микрочип (в съответствие с техническите изисквания на приложение II към Регламента на ЕС относно движението на домашни любимци) или ясно четлива татуировка, ако е била поставена преди 3 юли 2011 г.
  • ваксинация против бяс
  • извършено третиране срещу тения Echinococcus multilocularis, когато вашата дестинация е място, свободно от тази тения (Финландия, Ирландия, Малта, Норвегия и Северна Ирландия)
  • валиден европейски паспорт за домашни любимци, когато пътува от държава от ЕС или Северна Ирландия до друга държава от ЕС или до Северна Ирландия, или ветеринарен здравен сертификат на ЕС, когато пътува от държава извън Съюза.

При пътуване извън България, запознайте се с правилата на ЕС :

Планирайте своята почивка с YESTRANS и се наслаждавайте на спокойно и безпроблемно пътуване!